Nissan Qashqai populairste occasion

Geen reacties

De Nissan Qashqai is de populairste occasion in Nederland. De gemiddelde statijd van deze crossover bij autobedrijven is ruim 50 dagen. Dat blijkt uit een analyse van Autotaxatie.net in opdracht van vakblad Automotive.

De Nissan Qashqai is van alle gangbare occasions in Nederland het meest populair. Gemiddeld duurt het 50,37 dagen voordat er een nieuwe eigenaar voor de Qashqai is gevonden. De gemiddelde statijd van een occasion bij autobedrijven is 165 dagen. Ook de Hyundai i10 en Ford C-Max zijn populair met een statijd van 52 en 57 dagen.

Verder is het opvallend dat alle drie de modellen van de drieling Toyota Aygo – Citroën C1 – Peugeot 107 in de top 10 van auto’s met de kortste statijd vermeld staan. Ook de Peugeot 308, Toyota Verso, Hyundai Tucson en Mazda 5 halen de top 10. In het lijstje zijn geen modellen van restwaardekampioenen Audi, Mercedes, BMW en Volkswagen terug te vinden.

De minst populaire auto is de Honda Accord, die staat gemiddeld 298 dagen bij een autobedrijf voordat er een nieuw baasje wordt gevonden. Met de Peugeot 406 en Daewoo Nubira is het al niet veel beter gesteld. De analyse werd gemaakt voor occasions met bouwjaar 1995 of nieuwer en met een minimale landelijke voorraad van 300 stuks.