Nissan komt met eigen Twizy

Geen reacties

De Renault Twizy krijgt een broertje. Partner Nissan brengt een eigen variant uit van het elektrisch aangedreven autootje. Het conceptmodel heet New Mobility Concept (NMC).

De Renault Twizy krijgt gezelschap. De tweepersoons elektrisch aangedreven auto komt ook als Nissan op de markt. De Japanners presenteren hun eigen versie nu nog als conceptcar maar die wijkt optisch nauwelijks af van de Twizy.

De NMC heeft dezelfde techniek aan boord als zijn Franse broertje. Dit betekent dat de Nissan over een 20 pk sterke elektromotor beschikt waarmee de NMC een topsnelheid van 75 km/u bereikt. De actieradius bedraagt zo’n 100 kilometer. De Japanners brengen waarschijnlijk ook een 45 km/u-versie op de markt.

De Twizy komt eind dit jaar op de markt met een vanafprijs van zo’n 8.000 euro. De Nissan zal waarschijnlijk meer gaan kosten omdat Renault de accu’s niet meerekent in de nieuwprijs maar een leaseconstructie aanbiedt. Bij Nissan koop je de auto wel met accu’s. De aanschafprijs ligt dan hoger maar je hoeft niet maandelijks een bedrag te betalen voor het leasen van de batterijen.