Lef Nissan niet beloond: Cube geflopt

Geen reacties

De Nissan Cube is geflopt in Europa. Het lef van Nissan wordt niet beloond door de Europese koper. Dit jaar zijn er tot nu slechts 2.000 exemplaren verkocht op ons continent.

De Nissan Cube heeft de nuchtere Europeanen niet kunnen overtuigen. Nissan toonde lef door de in Japan zeer populaire Cube naar Europa te halen maar komt van een koude kermis thuis. Slechts zo’n 2.000 Europeanen lieten zich dit jaar een Cube aanmeten.

Dat verkoopaantal hoopte Nissan alleen in Engeland te halen. Dat land is wel de grootste Europese markt voor de Cube. Net geen 700 exemplaren verkochten de Japanners er tot nu toe. In Nederland kan de auto ook op weinig belangstelling rekenen, tot nu werden er slechts 115 op kenteken gezet, waarvan acht in oktober. Dat maakt de Cube exclusiever dan een Porsche Panamera.

In Groot Brittannië zijn dealers al begonnen met de uitverkoop van de Cube, ze geven duizenden euro’s korting op het model. De cijfers in Europa staan in schril contrast met die in Japan. Daar verkoopt Nissan jaarlijks gemiddeld 85.000 exemplaren. Ook in de V.S. kan de Cube op een redelijke belangstelling rekenen, daar vinden ieder jaar ongeveer 20.000 Cube’s een nieuw baasje.