De eerste: Nissan Murano CrossCabriolet

Geen reacties

Nissan geeft de eerste foto vrij van de Murano CrossCabriolet. Dat is volgens het merk de eerste vierwielaangedreven crossover cabriolet.

Nissan blaast hoog van de toren: de Murano zou de eerste in zijn soort zijn. Hoewel de open SUV een bijzondere auto is geworden kan Nissan die claim niet helemaal onderbouwen. Het merk vergeet voor het gemak auto’s als de Jeep Wrangler en Suzuki Jimny.

De Murano CrossCabriolet is echter meer dan een 4×4 met een afneembaar dakje, Nissan heeft echt zijn best gedaan om een afwijkend model te maken. Zo heeft de cabrio twee deuren, in tegenstelling tot eerdere geruchten dat Nissan met een vierdeurs cabriolet zou komen. Dat is technisch en esthetisch echter te ingewikkeld.

De Murano CrossCabriolet debuteert later deze week op de autoshow van Los Angeles, dan zal Nissan meer informatie vrijgeven. Nu blijft de persinformatie beperkt tot de mededeling dat de auto ‘een volwaardige vierzitter met veel bagageruimte’ is. Of Nissan de open Murano ook naar Europa haalt is nog niet bekend.