Nieuwe neus voor Nissan Murano

Geen reacties

De Nissan Murano krijgt een nieuwe neus. Die is eigenlijk bedoeld om de komst van de 2,5 liter dieselmotor kracht bij te zetten maar die krachtbron komt niet naar Nederland.

De Nissan Murano wordt slechts mondjesmaat verkocht maar is nog altijd een mooi gelijnd alternatief voor de modellen van de Duitse premiummerken, die dit luxe SUV-segment domineren. Nissan heeft de Murano voor modeljaar 2011 nog een beetje opgepoetst.

Met een nieuwe voorbumper – die plaats biedt aan een grotere luchtinlaat – en een nóg dramatischer getekende grille oogt de Murano weer fris, voor zover dat niet het geval was. Verder blijft alles bij het oude, ook in het interieur.

Wel heeft Nissan de isolatie verbeterd, waardoor er minder trillingen en geluid het interieur binnendringen. In de meeste Europese landen gaat de facelift gepaard met de komst van de 2,5 liter dieselmotor maar die gaat aan Nederland voorbij. De 3.5 V6 met 265 pk blijft de enige krachtbron die Nissan levert in de Murano. Of de huidige aanschafprijs van 62.800 euro wijzigt is nog niet bekend. Dit najaar arriveert de vernieuwde Murano in de showroom.