Nissan overweegt terugkeer 200 SX

Geen reacties

Nissan denkt na over een verlate opvolger van de 200 SX. De coupé kan dan de strijd aangaan met de Volkswagen Scirocco en de BMW 1-serie Coupé.

Het is komkommertijd en dan steken weer allerlei interessante geruchten de kop op. Zoals het gerucht over de terugkeer van de Nissan 200 SX. Volgens het Britse tijdschrift Autocar melden insiders dat Nissan plannen heeft om een middenklasse coupé op de markt te brengen.

De 200 SX ging in 2002 uit productie maar verdween in Nederland al twee jaar eerder geruisloos van de markt. De middenklasse coupé is hier nooit een succes geweest, in tegenstelling tot de kleinere 100 NX. Nissan zal de ‘nieuwe 200 SX’ lager in de markt zetten dan het originele model.

Een compacter model geeft Nissan meer mogelijkheden om zuinige motoren in de coupé te hangen. Bovendien zou een dure coupé in het vaarwater van de 370Z gaan zitten, terwijl juist in het C-segment een opleving plaatsvindt van coupés. De Volkswagen Scirocco, Renault Megane Coupé, BMW 1-serie Coupé en de aankomende Opel Astra kunnen best wat concurrentie gebruiken.