Nissan steekt draak met Duitse merken

Geen reacties

Nissan brandt de Duitse merken Audi en Porsche af in een nieuwe Britse commercial. De ‘How to beat the Germans’-campagne moet aantonen dat Duitse sportauto’s veel te duur zijn.

Duitse sportauto’s kosten meer en presteren minder dan een Nissan 370Z. Dat is de mening van Nissan en die draagt het merk maar al te graag uit in een nieuwe campagne. Nissan bestookt de Britse media al weken met verschillende ‘anti-Duitse’ advertenties maar nu bereikt de reclamecampagne zijn hoogtepunt.

Nissan laat in de nieuwste commercial een 370Z, Porsche Cayman en een Audi TTS door de straten van Londen rijden. De witte Cayman draagt de tekst: “Ik droom ervan om net zo snel te zijn als een Nissan 370Z”. De Audi TTS is voorzien van de woorden: “Duurder, langzamer en veel minder vermogen dan een Nissan 370Z.

Nissan heeft wel de logo’s van de twee Duitse sportauto’s verwijderd om gezeur te voorkomen. In een eerder spotje liet Nissan al de flank van een 370Z zien met daarop de logo’s van Audi, BMW en Porsche en het aantal turfjes erachter van de keren dat de 370Z een Duitse coupé in het stof liet bijten. Dat kwam Nissan bijna op een rechtszaak te staan. Porsche wilde de Japanners aanklagen wegens oneigenlijk gebruik van het logo, waarop Nissan het beeldmerk verving door een uitgeschreven merknaam.