Nissan stelt introductie Leaf uit in Nederland

Geen reacties

De elektrisch aangedreven Nissan Leaf komt niet voor juni 2011 naar Nederland. Wegens grote belangstelling in de Verenigde Staten en Japan is de introductie uitgesteld.

Niet eind dit jaar maar pas halverwege 2011 komt de Nissan Leaf naar Nederland. De orderboeken openen in oktober maar pas in juni volgend jaar worden de eerste exemplaren uitgeleverd in ons land. Nederland staat niet langer op de lijst van landen die de elektrische aangedreven auto als eerste krijgen.

De gunstige belastingregels rondom elektrische auto’s deden Nissan besluiten om de Leaf als eerste in Nederland, Ierland, Portugal en Groot Brittannië op de markt te brengen. Die laatste drie landen krijgen de Leaf begin 2011, Nederland moet nog langer wachten.

In Ierland en Portugal openen de orderboeken vandaag, in Groot Brittannië op 1 september. Iets later dan gepland, namelijk in januari en februari 2011, levert Nissan de eerste auto’s aan klanten in deze landen uit. Het uitstel komt door de grote belangstelling in de Verenigde Staten en Japan. Geïnteresseerden plaatsten in totaal meer dan 23.000 reserveringen.