Autonieuws overzicht week 31

Geen reacties

31 juli tot en met 6 augustus.
Terwijl half Nederland geniet van een vakantie in binnen- of buitenland onthulden Nissan en Land Rover de gefacelifte versies van de X-Trail en Freelander. Minder goed nieuws kwam er uit Frankrijk: de Renault Scenic wordt teruggeroepen wegens een probleem met de elektroninsche handrem terwijl de Duster van zustermerk Dacia instabiel blijkt bij een uitwijkproef van de ANWB.

SUV facelifts
Land Rover onthulde deze week het 2011-model van de Freelander 2. Het in- en exterieur zijn opgefrist en de motoren voldoen voortaan aan de Euro 5-normen. Ongeveer hetzelfde recept past Nissan op eigen wijze toe op de X-Trail.

Problemen bij Renault
Het Renault-concern kende geen goede week. Eerst werd bekend dat het vorige model Scenic terug naar de garage moet voor een probleem met de elektronische handrem, die zichzelf spontaan kan activeren. Later volgde het bericht over de Dacia Duster, die bij een uitwijkproef van de ANWB instabiel blijkt te zijn.

Elektrisch rijden met Citroën C-Zero duur
Citroën heeft deze week de prijs van de C-Zero bekend gemaakt. De elektrische auto gaat 35.164 euro kosten. Dat is behoorlijk aan de prijs en daarom richt Citroën zich vooral op de zakelijke markt.

Overige highlights:

Video tip:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.