Nissan past GT-R aan

Geen reacties

Nissan verfijnt de GT-R voor modeljaar 2011. Op internet zwerven inmiddels al de eerste foto’s van de verbeterde sportcoupé.

Nissan slijpt de GT-R voortdurend fijn. Sinds de introductie in 2007 paste Nissan de auto al twee keer aan en nu voert het merk opnieuw enkele aanpassingen door. De wijzigingen zijn te klein om van een facelift te spreken maar het 2011-model onderscheidt zich optisch wel van eerdere versies.

De echte spotters zien dat de GT-R een nieuwe voorbumper heeft. Die biedt plaats aan LED-dagrijverlichting en zorgt voor meer downforce én een betere stroomlijn. De downforce aan de voorkant is met tien procent toegenomen en volgens Nissan de beste in zijn segment.

Aan de achterkant monteert het Japanse merk een nieuwe diffuser, ook die helpt mee de stroomlijn te verbeteren. Nieuwe lichtmetalen wielen zijn samen 12 kg lichter dan de huidige wielen. Verder kun je kiezen uit twee nieuwe kleuren. Volgens de website GTRblog.com, die de foto’s publiceert, zijn er ook enkele aanpassingen gedaan aan motor en onderstel maar wat dit precies betekent voor de prestaties van de GT-R weet de website niet te melden.