Nissan Murano CrossCabriolet: uniek

Geen reacties

Een SUV-cabriolet, dat is niet eerder geprobeerd. De kick van het open rijden gecombineerd met de veelzijdigheid van de Nissan cross-overs. We kunnen dan ook niet wachten tot de autoshow van Los Angeles begint. Daar presenteert Nissan deze nieuwe carrosserie-variant als Murano CrossCabriolet.

Nissan kondigt liefst drie wereldpremières aan voor de Los Angeles Auto Show in November. Een daarvan is de Murano CrossCabriolet, ‘s werelds eerste cross-over met open dak. Er zijn nog geen officiële foto’s van de auto maar we kunnen al melden dat de tweedeurs luxe SUV ruimte biedt aan vier volwassenen plus bagage.

Daarbij laten de Japanners het niet. Onder de slogan ‘Innovation for all’ brengt het merk liefst drie wereldpremières naar L.A. Daaronder zit de tweede generatie Nissan Quest, een MPV die in de Verenigde Staten wordt verkocht. Net als de Murano CrossCabriolet komt de Quest begin 2011 in Amerika op de markt.

Debuut nummer drie is de conceptcar Nissan Ellure. Daarvan is nog niets bekend, behalve dat het gaat om een auto die ‘passie en emotie toevoegt aan de traditionele sedan’. Als dit gebeurt in de lijn van de Essence Concept – vorig jaar verschenen bij dochtermerk Infiniti – dan kan de conceptcar inderdaad iets moois oproepen.

Of de Nissan Murano CrossCabriolet ook naar Nederland komt is nog niet bekend. Evenmin kunnen we een richtprijs geven.