Nissan Leaf krijgt Infiniti-broertje

Geen reacties

Infiniti plant drie nieuwe modellen in de komende jaren. Eén ervan is een elektrisch aangedreven auto op basis van de Nissan Leaf. Dat melden bronnen rondom Infiniti aan het Britse tijdschrift Autocar.

Infiniti gaat de komende jaren uitbreiden op de Europese markt met drie nieuwe modellen. Dat zijn allemaal compacte modellen waarmee het merk grotere verkoopaantallen wil bereiken. Een belangrijke nieuwkomer is een hatchback op basis van de elektrische Nissan Leaf.

Dit elektrische model komt technisch voor honderd procent overeen met de Leaf maar krijgt een aangepast design. Het belangrijkste model voor Infiniti is echter een compacte hatchback, die de strijd moet aangaan met de Audi A3 en BMW 1-serie. Dit model komt waarschijnlijk op een platform van Mercedes te staan, een mogelijkheid die is ontstaan door de recente samenwerking tussen Daimler en Renault-Nissan.

Het derde nieuwe model is een compacte SUV die afgeleid zal worden van de hatchback. Daar blijft het niet bij, Infiniti kan putten uit de magazijnen van Mercedes waar het Japanse merk enkele vier- en zescilinder motoren van de plank zal halen voor bestaande en nieuwe modellen.