Elektrische Nissan Leaf kost 32.839 euro

Geen reacties

De volledig elektrisch aangedreven Nissan Leaf heeft een prijskaartje. De eerste volwaardige elektrische auto in Nederland kost 32.839 euro.

Nissan brengt in december de eerste volwaardige elektrische personenauto op de Nederlandse markt. De prijs van de Leaf is nu bekend: 32.839 euro. In dat bedrag is het kostbare accupakket inbegrepen. De Leaf is standaard rijk uitgerust met onder andere een navigatiesysteem en volautomatische airconditioning.

Nissan rekent voor dat particulieren inclusief de aanschaf en bij een jaarkilometrage van 15.000 in vier jaar 5.300 euro goedkoper uit zijn dan bij een vergelijkbare Qashqai. Zakelijke rijders besparen volgens Nissan dankzij de vrijstelling van bijtelling in drie jaar tijd 7.200 euro.

De Leaf is een volwaardige vijfzits hatchback in het C-segment, het segment van de Volkswagen Golf. De elektrische auto heeft een 80 kW (omgerekend 108 pk) sterke elektromotor aan boord. Het koppel bedraagt 240 Nm. Met volgeladen accu’s komt de Leaf 160 kilometer ver en de topsnelheid ligt op 140 km/u. De Leaf is vanaf juli te bestellen en de eerste uitleveringen vinden plaats in december.