Nissan doneert dertig pick-ups aan VN in Haïti

Geen reacties

Vier maanden na de verwoestende aardbeving in Haïti is de situatie in het straatarme land nog altijd erbarmelijk. Nissan schiet te hulp en schenkt dertig pick-ups waarmee voedsel en medicijnen vervoerd kunnen worden.

Nissan helpt de VN in Haïti bij de zware taak om het land na de aardbeving weer op gang te krijgen. Het Japanse merk heeft dertig D22 4×4 pick-ups afgeleverd in het land. Met de auto’s kan de VN voedsel, medicijnen en schoon water brengen naar de plaatsen waar dat het hardst nodig is.

Coördinator Bill Clinton heeft Nissan gevraagd om de VN te helpen. “Ik ben blij dat Nissan gehoor heeft gegeven aan onze vraag om trucks te leveren die we in kunnen zetten in Haïti. Deze gulle gift is van groot belang om voedsel en andere noodzakelijke goederen te kunnen vervoeren”, aldus de ex-president van de Verenigde Staten.

De auto’s zijn gebouwd in de Nissan-fabriek in Mexico en voorzien van de tekst: ‘Nissan: Dans les rues d’Haiti pour vous aider’. In het Franse dialect dat in Haïti wordt gesproken betekent dat zo veel als: ‘Nissan: op weg in Haïti om u te helpen’.