Renault-Nissan aast op SsangYong

Geen reacties

Niet alleen de Indiase autobouwer Mahindra & Mahindra heeft interesse in SsangYong, ook Renault-Nissan wil het Koreaanse automerk inlijven. Dat heeft een hooggeplaatste Nissan-medewerker in Japan bevestigd tegenover nieuwsbureau Bloomberg.

Renault-Nissan aast op de Koreaanse autobouwer SsangYong. De Koreaanse divisie van Renault, Samsung Motors, heeft een bod gedaan op SsangYong. Eerder deze week maakte de Indiase autofabrikant Mahindra & Mahindra bekend SsangYong te willen overnemen.

Renault-Nissan is vooral geïnteresseerd in de productiefaciliteiten van SsangYong. Nissan kan eigen modellen gaan bouwen in Zuid Korea en Samsung is ook op zoek naar nieuwe productieplaatsen. Het is niet bekend of Renault-Nissan het merk SsangYong in stand wil houden.

Eind deze week maakt SsangYong de shortlist bekend van geïnteresseerde kopers die door mogen ‘naar de tweede ronde’. Die partijen krijgen tot 20 juli de tijd om een gedetailleerd bod uit te brengen. Ze krijgen daarvoor inzicht in de boeken van SsangYong.