Productie Nissan Micra in Engeland stopt

Geen reacties

Vandaag loopt de laatste Nissan Micra van de band in het Engelse Sunderland. Na achttien jaar komt er een einde aan de productie van de compacte auto in Groot Brittannië.

Achttien jaar lang liep de Nissan Micra in Sunderland van de band. Vandaag komt er een einde aan de productie van de compacte auto in Engeland. De nieuwe Micra wordt in vier fabrieken verspreid over de hele wereld geproduceerd maar Engeland zit daar niet bij. De Micra’s voor Europa komen straks uit het Indiase Chennai.

In Groot Brittannië hoeven ze echter niet te treuren want de fabriek wordt klaargemaakt voor de productiestart van de Juke. Die auto komt naast de Micra in het B-segment maar wordt een stapje hoger gepositioneerd.

Sinds de eerste Micra op 10 augustus 1992 van de band liep verlieten 2,36 miljoen Micra’s de fabriek. Dat is veertig procent van het totale productieaantal van de Britse fabriek. Hiervan zijn ongeveer een miljoen exemplaren van de laatste generatie. Ook de CC liep hier van de band. Vanavond tijdens de laatste shift neemt Engeland definitief afscheid van de compacte hatchback.