Nissan Patrol: van werkpaard naar luxepaard

Geen reacties

Nissan heeft de nieuwe Patrol onthuld op de autoshow van Abu Dhabi. Het bekende en betrouwbare werkpaard van Nissan wordt een luxekindje waarvoor niet langer plaats is in Europa.

De Nissan Patrol sterft in Europa aan een stille dood maar elders gaat de Patrol een nieuw leven tegemoet. Nissan onthult op de autoshow van Abu Dhabi de zevende generatie van de terreinauto. Zijn rol als no-nonsense werkpaard is met de nieuwe generatie verleden tijd.

De Patrol is getransformeerd tot luxe SUV, met een fraai interieur dat in een model van Infiniti niet zou misstaan. De neus met veel chroom kennen we al van de Pathfinder, die hier wel gewoon leverbaar blijft. De enige motor die Nissan aanbiedt in de Patrol is een 5.6 V8 met 400 pk, in combinatie met een zeventraps automaat.

Dat de Patrol is getransformeerd tot luxepaard wil niet zeggen dat de auto niet terreinwaardig is. Nissan levert een vernieuwd All-Mode 4WD-systeem met vier standen: weg, zand, sneeuw en steen. Het Hydraulic Body Motion Control-systeem voorkomt overhellen in de bochten.