Vernieuwde Nissan Pathfinder en Navara in Genève

Geen reacties

Nissan brengt aardig wat primeurs mee naar de Autosalon van Genève. De compacte cross-over Juke en de vervanger van de Micra maken hun werelddebuut. De Europese productieversie van de eerste ‘normale’ elektrische auto, Nissan Leaf, is ook te zien. En dan zijn er nog de vernieuwde Pathfinder en Navara. Tijd dus voor het merk om meer informatie te verstrekken.

De 4WD’s Nissan Pathfinder en Navara krijgen flink extra vermogen met de vernieuwde 2,5 liter dCI-motor: 19 extra paardenkrachten brengen het totaal op 190 pk, 47 Nm meer koppel komt uit op 450 Nm. De nieuwe drieliter V6-dieselmotor genereert liefst 550 Nm koppel, naast 238 pk vermogen. Nissan stelt dat het gecombineerde brandstofverbruik daalt, in de handgeschakelde versies tot 8,4 l/100 km (1 op 11,9). De CO2-uitstoot daalt met 40 g/km tot 224 g/km.

De vervanger van de stadsauto Nissan Micra, door het merk Global Compact Car genoemd, gaat hier in de herfst van 2010 in de verkoop. De auto staat op het nieuwe V-platform, dat licht van gewicht is om brandstof te kunnen besparen en daarmee ook schadelijke uitlaatgassen te beperken.

Ook de originele Juke komt in het najaar in de showroom. De topversie van de compacte cross-over wordt voorzien van een nieuwe 1.6 turbomotor met directe benzine-injectie. Deze levert maximaal 190 pk en 240 Nm koppel. Daarnaast zijn er een 1.6 zestienklepper met dual-injectie (117 pk, 157 Nm) en een 1,5 liter dCI common-rail dieselmotor (110 pk, 240 Nm koppel). De eerstgenoemde motor is leverbaar met Nissans All-Mode 4×4-i systeem. Dit kan het motorkoppel verdelen tussen voor- en achteras en daarnaast tussen het linker en rechter achterwiel.

De elektrisch aangedreven Nissan Leaf hebben we eerder uitgebreid beschreven. Op de Autosalon van Genève zal voor het eerst het productiemodel worden geshowd. Deze kan vanaf de zomer worden besteld en zal eind 2010 worden geleverd. Ten slotte toont het merk in Genève ook de vernieuwde Qashqai en Qashqai+2, evenals de 370Z Roadster.