Nissan Micra: échte primeur

Geen reacties

Nissan heeft op de autosalon van Genève het doek afgehaald van de nieuwe Micra. Het is één van de weinige modellen die op de show is onthuld zonder dat er voortijdig al persfoto’s zijn vrijgegeven.

De Nissan Micra is de ‘verrassing van Genève’ maar echt verrassend willen we de nieuwe compacte auto van het merk niet noemen. Zeker in vergelijking met de uitbundige Juke, die hier eveneens zijn werelddebuut beleeft, is de Micra maar een grijze muis.

Nissan positioneert de Micra bewust in het B-segment naast de Juke. Die laatste zal met een vanafprijs van zo’n 19.000 euro een stuk duurder worden dan de Micra. Met die auto wil Nissan vooral bestaande klanten binnenboord houden en dat zal prima lukken. Met een redelijk ruim interieur, logische bediening en een praktisch ontwerp is de nieuwe een waardige opvolger van de huidige Micra. Als de prijs goed is dan zet Nissan ongetwijfeld weer de nodige aantallen weg.

Interessant bij de Micra is een nieuwe driecilinder motor met een cilinderinhoud van 1,2 liter. Zonder turbo levert deze motor 80 pk en stoot ‘ie 115 g/km CO2 uit. De 1.2 turbo, die een half jaar later leverbaar wordt, produceert 98 pk en heeft een CO2-uitstoot van slechts 85 g/km. En dat is volgens Bart van Thienen, woordvoerder Nissan Nederland, ‘onwaarschijnlijk laag’. De Micra staat in november in de showroom.