Nissan heeft hoge verwachtingen van nieuwe Micra

Geen reacties

Nissan wil van de nieuwe Micra jaarlijks een miljoen exemplaren verkopen wereldwijd. De auto wordt in 160 landen verkocht en in vier fabrieken geproduceerd.

Nissan heeft hoge verwachtingen van z’n nieuwe ‘world car’, de Micra. Het Japanse merk heeft ingezet op een jaarverkoop van een miljoen exemplaren. De auto wordt gebouwd in fabrieken in China, India, Mexico en Thailand en gaat in 160 landen verkocht worden.

De productie van de vierde generatie Micra start in juli en na de zomer staat de auto bij de Europese dealers. De exemplaren voor de Europese markt worden geproduceerd in India. Die fabriek produceert tot het einde van het financiële jaar in maart 2011 80.000 Micra’s.

In Nederland komt de Micra met slechts twee motoren op de markt. Als eerste verschijnt de nieuwe 1.2 drieclinder met 80 pk, later gevolgd door een 1.2 turbomotor met 98 pk. Die stoot 95 g/km CO2 uit en komt dus in aanmerking voor vrijstelling van wegenbelasting en BPM. Nissan ontwikkelde een nieuwe CVT-automaat voor de Micra. Prijzen van de auto zijn nog niet bekend maar het merk positioneert de auto onder in het B-segment – het segment van de Peugeot 207 en Volkswagen Polo.