Productie Nissan Leaf ook in Europa

Geen reacties

Nissan gaat de volledig elektrisch aangedreven Leaf ook in Europa bouwen. De auto loopt vanaf 2013 in de Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland van de band.

Nissan brengt de productie van de Leaf naar Europa. De elektrische hatchback wordt vanaf 2013 geproduceerd in de Nissan-fabriek in het Britse Sunderland, onder de rook van New Castle. In die fabriek start binnenkort ook de productie van de Juke, de compacte crossover van Nissan.

Nissan investeert 642 miljoen euro in de fabriek en hoopt nog eens 370 miljoen bij de Britse overheid los te krijgen. Nissan gaat behalve auto’s ook lithium ion-accu’s produceren in Engeland. Een deel van die batterijen is bestemd voor elektrische auto’s van partner Renault.

De fabriek in Sunderland is de derde productiefaciliteit voor de Leaf wereldwijd. Ook in Japan en de Verenigde Staten wordt de auto geproduceerd. Daar start de productie echter al in 2012. In eerste instantie komen de Leaf-modellen voor de Europese markt uit Japan. De productiefaciliteit in Engeland moet vanaf 2013 jaarlijks 50.000 exemplaren gaan produceren.