‘Nissan en Daimler praten over samenwerking’

Geen reacties

Nissan en Daimler zijn in gesprek over een mogelijke samenwerking. De Japanse zakenkrant Nikkei meldt dat Daimler interesse heeft in de elektrische aandrijflijnen van Nissan.

Nissan en Daimler, het moederbedrijf van Mercedes en Smart, praten over een mogelijke samenwerking. Nissan zou elektrische aandrijflijnen en accu’s voor compacte elektrische auto’s kunnen uitwisselen en Daimler kan z’n expertise op het gebied van grote benzinemotoren delen met Nissan.

Als alle geruchten kloppen dan ontstaat er een soort technisch drieluik tussen Mercedes, Renault en Nissan. De Franse en Japanse fabrikant zijn al alliantiepartners en werken onder andere samen op het gebied van elektrische auto’s. De twee autobouwers hebben zich als doel gesteld om marktleider te worden op het gebied van elektrische mobiliteit.

Eind vorig jaar klonken er geluiden over een mogelijke samenwerking tussen Renault en Mercedes. De Duitsers kunnen de expertise van Renault op het gebied van kleine auto’s goed gebruiken. Dat kan van pas komen voor de volgende generatie Smart of Mercedes A-Klasse.