Nissan Roox is klein en groot tegelijk

Geen reacties

Nissan zal op de Tokyo Motor Show nog een nieuw model presenteren. De Nissan Roox is klein in afmetingen maar groot in laadvolume.

De Nissan Roox is een compacte vierzitter. Desondanks biedt de auto, volgens de fabrikant, het grootste laadvolume in zijn klasse. Dat komt door de vierkante vormgeving en praktische indeling.

De Roox is 3.395 mm lang, 1.475 mm breed en 1.735 mm hoog. De zittingen achterin kunnen plat weggeklapt worden om de kofferruimte te vergroten. Helaas vermeldt Nissan het laadvolume nog niet. De ruimte achterin is makkelijk bereikbaar dankzij schuifdeuren – met afstandsbediening. De instapruimte is daarmee 58 cm breed.

Erg praktisch allemaal, en deze vormgeving wordt aangevuld met enige handigheidjes in het interieur. Voorbeelden zijn opbergruimte onder de stoelen en een koelfaciliteit in het dashboardkastje. De Nissan Roox lijkt daarmee een prettige gezinsauto voor wie er geen moeite mee heeft in een pausmobiel rond te rijden.

Nissan heeft nog weinig details vrijgegeven over de Roox. Daarop moeten we wachten tot de aanvang van de Tokyo Motor Show, over anderhalve week. Wel belooft de fabrikant dat de Nissan Roox ‘heel zuinig’ is.