Nissan 370Z jubileummodel alleen voor de V.S.

Geen reacties

Wat jammer nou, de 40th Anniversary editie van de Nissan 370Z gaat aan onze Nederlandse neuzen voorbij. Met dit jubileummodel viert het Japanse merk dat veertig jaar geleden de voorloper Datsun 240Z op de Amerikaanse markt werd geïntroduceerd.

Om precies te zijn was het 22 oktober 1969 toen de Datsun 240Z voor het eerst op Noord-Amerikaanse bodem reed. Zoals de naam al zegt had de voorloper van de huidige 370Z een 2,4 liter zes-in-lijn motor. Deze bracht 150 pk voort. De Datsun kostte destijds 3,626 dollar. Het model verwierf populariteit omdat de 240Z, in de woorden van de fabrikant, ‘de prestaties van een Porsche, het uiterlijk van een Jaguar en de prijs en betrouwbaarheid van een, nou ja, Nissan’ had.

Het jubileummodel Nissan 370Z 40th Anniversary is gebaseerd op de coupé touring-uitvoering met Sport Pack. De auto krijgt dezelfde motor als de reguliere 370Z, een 3,7 liter V6 dus. Deze genereert 332 pk en 366 Nm koppel. Standaard wordt een automatische zesbak geleverd, optioneel kunnen de Amerikaanse kopers kiezen voor een automatische transmissie met zeven verzetten.

De 370Z 40th Anniversary zal herkenbaar zijn aan de vele jubileumbadges. De auto wordt in speciaal 40th Quartz-lak gespoten. Het interieur is voorzien van rood leder en diverse andere rode accenten, bijvoorbeeld op het stuur en in de deurpanelen. De 19 inch wielen van Rays krijgen een ‘smoke’-finish. Er zitten remklauwen op van Nissan Sport. Daarnaast heeft de jubileum-370Z extra spoilers voor en achter.

Moderne features luisteren het rijplezier op. Zo is de 40th Anniversary voorzien van iPod-aansluiting, bluetooth, satellietradio en -navigatie. De auto beschikt over het Nissan Intelligent Key-systeem en de SynchroRev-schakelhulp.

Vooralsnog heeft Nissan alleen plannen om de Nissan 370Z 40th Anniversary in Noord-Amerika op de markt te brengen, in beperkte oplage. Daar verschijnt het model in het voorjaar van 2010. De auto wordt eerst gepresenteerd op de Tokyo Motor Show die deze week plaatsvindt.