Brave jongen: nieuwe Nissan Micra

Geen reacties

Via een patentenbureau lekten deze tekeningen van de nieuwe Nissan Micra uit. Na de eerdere schetsen die Nissan zelf vrijgaf zijn de nieuwe plaatjes toch een beetje een teleurstelling.

Nissan gaat op veilig met de nieuwe Micra. Het huidige model met z’n bolle vorm en eigenwijze vormgeving wordt opgevolgd door een eveneens rond model maar dan met aanzienlijk bravere aankleding. Hoewel de huidige Micra niet bij iedereen in de smaak valt is het wel een onderscheidend autootje, dat zal met de nieuwe veel minder het geval zijn.

Nissan gaf enkele weken geleden schetsen vrij van de nieuwe Micra, die zagen er nog veelbelovend uit. De definitieve patenttekeningen laten een veel minder dynamisch model zien. Wel opvallend zijn de twee vouwen in de motorkap die het Nissan-logo moeten benadrukken.

Welke motoren de nieuwe Micra krijgt heeft Nissan nog niet officieel bekend gemaakt, reken in ieder geval op een direct ingespoten 1,0 en 1,2 liter krachtbron. De Micra is een echte wereldauto die in vijf fabrieken over de hele wereld gebouwd gaat worden. De exemplaren voor Europa komen uit India.