Renault wil batterijfabriek in Frankrijk bouwen

Geen reacties

Renault en Nissan willen gezamenlijk een batterijfabriek bouwen in Frankrijk. Deze moet in de toekomst de accu’s gaan produceren voor de verschillende elektrische modellen van de twee merken.

De Japanse krant Nikkei meldt dat Renault en Nissan van plan zijn een batterijfabriek in Frankrijk neer te zetten. Deze is onderdeel van het gezamenlijke doel van Renault en Nissan om marktleider te worden op het gebied van elektrische mobiliteit.

Jaarlijks moeten 60.000 auto’s van accu’s worden voorzien uit deze fabriek. Hoe lang het nog duurt voordat de fabriek productieklaar is meldt de Japanse krant niet. Frankrijk is niet de enige plaats waar de accu’s gebouwd gaan worden, Het Frans Japanse-concern haalt de batterijen ook uit Spanje, Portugal, de Verenigde Staten en Japan.

Nissan start in de tweede helft van volgend jaar met de grootschalige productie van de Leaf, die ook naar Europa komt. Renault komt vanaf 2012 met vier elektrisch aangedreven modellen op de markt. Een voorproefje daarvan konden we al zien op de IAA in Frankfurt in september.