Nissan pakt Qashqai flink aan

Geen reacties

De Nissan Qashqai krijgt een flinke make-over. Nissan pakt vooral de voorzijde van de crossover flink aan. De facelift brengt ook een nieuwe zuinige variant onder de naam Pure Drive mee.

De Nissan Qashqai staat al bijna drie jaar in de prijslijst dus het is tijd voor een facelift. Bij zijn introductie was de crossover enig in z’n soort, inmiddels komt er vanuit alle hoeken concurrentie. Het concept heeft Nissan geen windeieren gelegd, de Qashqai is nog altijd een verkooptopper voor het merk.

Voor modeljaar 2010 krijgt de Qashqai een nieuwe neus. De voorbumper, koplampen en grille zijn opnieuw getekend en geven de auto een sportiever aanzien. Aan de achterkant maakt LED-verlichting haar intrede, de behuizing van de lichten heeft nu een wit accent. Verder kun je nieuwe kleuren bestellen – waaronder het rood en grijs van de foto’s – en nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur kreeg het instrumentarium een opfrisbeurt.

Technisch verandert er weinig. Nissan voert kleine modificaties door aan het onderstel en de isolatie is verbeterd. Nieuw is de Pure Drive-uitvoering. Deze is gebaseerd op de 1.5 dCi met 106 pk maar stoot 8 g/km minder CO2 uit (nu 129 g/km) dankzij efficiëntere banden, andere versnellingsbakverhoudingen en aanpassingen in de aerodynamica. De prijzen van de vernieuwde Qashqai zijn nog niet bekend.