Compacte crossover Nissan heet Juke

Geen reacties

Met nog een maand te gaan tot de onthulling maakt Nissan alvast de naam bekend van de compacte crossover die in oktober op de markt komt: Juke. Het merk doet er ook meteen een veelbelovende teaser bij.

Nissan brengt in oktober de Juke op de markt, een compacte crossover die je moet zien als het kleine broertje van de Qashqai. Op de autosalon van Genève in maart maakt de auto z’n debuut. De eerste teaser ziet er in ieder geval veelbelovend uit. De productieversie heeft veel weg van de Qazana conceptcar die afgelopen jaar op de autosalon van Genève stond.

Nissan wil met de Juke een alternatief aanbieden in het B-segment. “De Juke brengt de broodnodige dynamiek in het compacte segment. Wij bieden hiermee een alternatief voor de traditionele en inspiratieloze hatchbacks”, zo staat in het begeleidende persbericht te lezen.

Nissan zegt dat uit eigen onderzoek is gebleken dat Europese consumenten behoefte hebben aan iets anders in het B-segment dan de ‘copycat hatchbacks’. Overigens is Nissan niet eerste met een compacte crossover in dit segment, zo heeft Toyota de Urban Cruiser, biedt Fiat de Sedici aan en heeft Suzuki de SX4 in het assortiment.