Nissan Juke: fris en anders

Geen reacties

Nissan heeft de eerste foto’s en informatie vrijgegeven van de Juke. De compacte cross-over debuteert op de autosalon van Genève volgende maand.

Nissan laat officieel de Juke zien aan de wereld. Volgens het Japanse merk is de cross-over een alternatief voor sportieve hatchbacks in het compacte segment. Om de auto een beetje te kunnen plaatsen: hij staat op het onderstel van de Note en is 4,13 meter lang, 18 centimeter korter dan de Qashqai.

Een rallyauto en een strandbuggy dienden als belangrijkste inspiratiebron voor de Nissan-designers. Het ontwerp geeft diverse knipogen naar de eigenwijze Cube en de achterlichten zijn geïnspireerd op die van de 370Z. De grote bodemvrijheid en de in contrasterende kleur uitgevoerde wielkasten geven de auto SUV-trekjes.

In het interieur valt de gekleurde middentunnel op. Volgens Nissan is de vorm geïnspireerd op de benzinetank van een motorfiets. Onder in de middenconsole zit het nieuwe i-Con bedieningspaneel, waarmee de bestuurder zaken als ventilatie, verwarming en rijmodi kan instellen.

De Juke komt in de tweede helft van 2010 op de markt met drie motoren. Instapper is de bekende 1.6 benzinemotor, die nu met 117 pk iets meer vermogen heeft. Helemaal nieuw is de 1.6 met turbo, intercooler en directe inspuiting. Dit blok produceert maar liefst 190 pk. Standaard wordt deze motor gekoppeld aan de CVT-automaat en het All-Mode vierwielaandrijvingsysteem. Dieselrijders moeten het doen met de 1.5 dCi van Renault, die 110 pk levert.