Nissan GT-R SpecV komt naar Europa

Geen reacties

Begin dit jaar onthulde Nissan de GT-R SpecV, een 60 kg lichtere raceversie van de GT-R. Toen was het onzeker of de auto naar Europa zou komen. De Telegraaf meldt nu dat de SpecV in het eerste kwartaal van 2010 hier op de kade staat.

De Nissan GT-R SpecV komt naar Europa. De spectaculaire Japanner verschijnt in het eerste kwartaal van 2010 in de Nederlandse showroom. Er is in Nederland slechts een verkooppunt dat de GT-R mag verkopen. De SpecV is nog exclusiever, zo zijn er in Japan slechts zeven dealers geselecteerd voor verkoop van het model. Wat de SpecV in Nederland moet gaan kosten is nog niet bekend.

De SpecV is een extra lichte versie van de toch al snelle GT-R. Nissan bereikte een gewichtsbesparing van zestig kilo door het toepassen van lichte materialen als carbonfiber. Ook het weglaten van de achterbank en het monteren van speciale racewielen helpt hier aan mee.

Aan de motor veranderde het merk niets. De 3.8 V6 twinturbo levert ook in de SpecV 485 pk. Wel voerde het merk aanpassingen door aan het uitlaatsysteem, dat bij de SpecV uit titanium is vervaardigd. Om de boel weer op tijd tot stilstand te brengen krijgt de auto standaard keramische remschijven mee.