Klein stukje van elektrische Nissan

Geen reacties

Nissan geeft vooruitlopend op de onthulling van z’n elektrische auto alvast deze teaser vrij. Juich niet te vroeg, de auto komt volgend jaar eerst in Japan op de markt en pas in 2011 is Europa aan de beurt.

De volledig elektrisch aangedreven Nissan, waarvan nog geen naam bekend is gemaakt, staat op het onderstel van de Tiida. Dat is een hatchbackmodel dat in Nederland niet in de prijslijst staat. Nissan test al geruime tijd met de elektrotechniek in prototypes die vermomd zijn als Cube of Tiida.

De elektromotor in de Nissan produceert omgerekend 107 pk. Een accupakket met een output van maximaal 24 kWh is onder de vloer gemonteerd. Zo gaat er geen interieurruimte verloren en heeft de auto een vlakke bodem, wat de stroomlijn ten goede komt. Het remsysteem werkt regeneratief, zodat de energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in de accu’s.

De EV (Electric Vehicle) van Nissan heeft een actieradius van 160 kilometer. Met behulp van het navigatiesysteem kan de bestuurder zien waar hij het dichtstbijzijnde oplaadpunt vindt. Nissan onthult z’n elektrische auto zeer binnenkort. Volgend jaar komt het model in Japan op de markt, Europa volgt waarschijnlijk pas ver in 2011.