Autonieuws overzicht week 32

Geen reacties

1 augustus tot en met 7 augustus.
Met nog ruim een maand te gaan voordat de autoshow van Frankfurt van start gaat presenteren steeds meer merken alvast hun nieuwe modellen aan de wereld. Het meest bijzondere nieuwe model komt deze week van Nissan, dat met de Leaf een volledig elektrische auto onthult die ook nog eens betaalbaar is. Het was ook de week van de rellen in de SsangYong-fabriek in Zuid-Korea.

Nissan Leaf: betaalbaar elektrisch rijden
Nissan onthulde deze week de Leaf, een volledig elektrisch aangedreven auto. Nissan heeft ervoor gezorgd dat de Leaf de vertrouwde looks heeft van een ‘normale’ hatchback. Prijzen worden nog niet genoemd, maar Nissan geeft aan dat deze in de orde komen te liggen van een C-segment auto. Volgend jaar komt de auto in Europa op de markt.

IAA-nieuws
In aanloop naar de IAA presenteren ook deze week diverse fabrikanten alvast hun nieuws. Porsche komt met de vernieuwde 911 Turbo en bij Mercedes kunnen we E-Klasse Estate in Frankfurt voor het eerst zien. Mazda presenteert op de Duitse autoshow een bijzondere Superlight-versie van de MX5, die het zonder voorruit moet stellen.

Slagveld bij SsangYong-fabriek
De bezetting van de SsangYong-fabriek in het Zuid-Koreaanse Pyeongtaek is na twee-en-halve maand voorbij. De boze arbeiders zijn akkoord gegaan met een nieuw voorstel van de vakbonden. Eerder deze week probeerde de politie met 4.000 man de bezetting van de fabriek te beëindigen. De bezetters hadden zich in de verffabriek verschanst en bestookten de politie met brandbommen.

Autoverkopen blijven dalen
In juli werden er 33.712 nieuwe auto’s op kenteken gezet, 15,9 procent minder dan in juli 2008. Over heel 2009 staat de teller nu op 254.996 auto’s, een kwart minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.