Samenwerking Nissan en Chrysler stopt

Geen reacties

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Nissan en Chrysler op modelniveau. De lopende projecten worden per direct stopgezet. Nu Fiat met de scepter zwaait bij Chrysler heeft het Amerikaanse concern de Japanners niet meer nodig.

Nissan en Chrysler melden dat de samenwerking op modelniveau tussen de twee concerns per direct stopt. Ze hebben in de afgelopen maanden bekeken of het nog zinvol was om de samenwerking voort te zetten maar er is besloten dat het beter is om de stekker eruit te trekken.

Drie projecten komen direct stil te liggen. Op basis van de Nissan Versa, een compacte sedan die hier niet wordt geleverd, zou Chrysler een eigen model op de Zuid-Amerikaanse markt brengen – de Dodge Trazo. Nissan zou voor Chrysler de basis leveren voor een nieuw compact model dat over de hele wereld verkocht zou worden.

Voor Nissan betekent het einde van de samenwerking dat het merk op zoek moet naar andere partner voor de ontwikkeling van een fullsize pick-up. De opvolger van de hier niet leverbare Nissan Titan zou gestoeld zijn op Chrysler-techniek. De reden van het stopzetten van de projecten wordt officieel niet genoemd maar het is duidelijk dat Chrysler Nissan niet meer nodig heeft nu het concern van Fiat-platforms gebruik kan maken.