AvtoVaz gaat Nissan-modellen bouwen

Geen reacties

De Russische autobouwer AvtoVaz wil een van de kleine modellen van Nissan gaan bouwen. Daarnaast is er de intentie om auto-onderdelen te gaan produceren voor Renault.

De Renault-Nissan alliantie schiet AvtoVaz te hulp nu het bedrijf in grote financiële problemen verkeert. Daags na de aankondiging dat Ruslands grootste autofabrikant Avtovaz 27.600 banen schrapt, besprak het bedrijf met Renault en Nissan mogelijke oplossingen. Renault bezit 25 procent van de AvtoVaz-aandelen.

Een van de uitkomsten is om een kleine Nissan – zoals de Micra, Note of Pixo – te gaan bouwen in de productiefaciliteiten die nu ongebruikt zijn. Vitaly Vilchik, vice-president bij AvtoVaz, zegt hierover: “Het is onze bedoeling om een van de B-segment modellen van de (Renault-Nissan) alliantie te assembleren vanaf 2012.” Hij voegt toe dat ‘ze bij Nissan begrijpen dat de Sint-Petersburg fabriek onvoldoende is’ wanneer de markt herstelt. Vilchik doelt op de nieuwe fabriek die Nissan recent in Rusland opende. Deze heeft een productiecapaciteit van 50.000 auto’s per jaar. Nissan bouwt er de sedan Teana.

Een andere optie die wordt bestudeerd is het aangaan van een joint-venture. De drie autofabrikanten zouden daarin samenwerken om AvtoVaz auto-onderdelen te laten produceren. Die worden steeds belangrijker voor de Russische productie van Renault. Het in ‘eigen huis’ ontwikkelen van deze componenten kan flink voordeel opleveren.

Ten slotte is overeengekomen dat de Russische producent in 2012 stopt met het bouwen van de zogenaamde ‘klassieke Lada’s’, de sedans die sinds de jaren 70 nauwelijks veranderd zijn. Cruciaal voor de nieuwe ontwikkelingen is het verkrijgen van een overheidsgarantie. Daarmee kan AvtoVaz weer investeren in haar productiefaciliteiten.