Eerste afbeeldingen Nissan Micra opvolger

Geen reacties

Nissan heeft schetsen vrijgegeven van de toekomstige ‘global compact car’ die de Micra gaat opvolgen. Mogelijk is deze auto in de loop van 2010 op de Nederlandse markt.

Hiernaast zie je de eerste afbeeldingen van een nieuw compact model van Nissan. Deze auto gaat de Nissan Micra opvolgen. De auto zal in meer dan 150 landen ter wereld verkocht worden. Als eerste is Thailand aan de beurt, in maart 2010. Mogelijk volgt Europa al enige maanden later. Nissan Motor Thailand meldt dat het model de eerste ‘eco-car’ wordt op de markt aldaar.

De komst van de nieuweling betekent het einde voor de Nissan Micra. Deze auto in het B-segment wordt geproduceerd sinds 1983. Hij verwierf bekendheid door zijn degelijkheid, zuinigheid en de beschikbare binnenruimte. Inmiddels loopt de derde generatie Micra op zijn einde.

De Micra-opvolger zal niet in Groot-Brittannië worden geproduceerd. De fabriek in Sunderland zal worden gebruikt voor de Qazana. De ‘global compact car’ zal in het Indiase Chennai van de band lopen. Nissan verwacht van de Micra-opvolger 110.000 stuks voor Europa te bouwen in het eerste volledige productiejaar.