Nissan GT-R opvolger komt in 2013

Geen reacties

Er komt een opvolger voor de Nissan GT-R. Dat heeft het merk bevestigd. Het zal een evolutie van het huidige model zijn die moet kunnen tippen aan de Porsche 911 GT2.

Afgelopen weekend bevestigde Nissan dat er een opvolger komt voor de sportwagen GT-R (hiernaast afgebeeld). Dat meldt het platform PistonHeads, dat aanwezig was bij een bezoek van vice-president Global Product Planning Andy Palmer aan het Japanse GT-R programma op de Nürburgring.

Tegen het GT-R team zei hij: “Het zijn zware tijden en, zoals jullie weten, hebben we in veel programma’s moeten snijden. Maar het is voor Nissan erg belangrijk dat we in staat blijven een divers autogamma aan te kunnen bieden, van elektrische auto’s tot bestelwagens en de GT-R. We zetten onze steun voor het werk dat jullie hier doen voort.”

PistonHead kreeg te horen dat Nissan ondanks de economische crisis de vervanging van het sportmodel voortzet. Maar om geld te besparen zal de ‘R36’ eerder een evolutie zijn van de GT-R dan een volledig nieuw model. De ‘volgende generatie GT-R’ behoudt de permanente 4WD-configuratie met twin-turbo V6-motor voorin en de versnellingsbak achterin. Rond 2013 moet de opvolger er zijn.

Pikant detail is dat Nissan de Porsche 911 Turbo als ‘benchmark’ neemt, zeg maar als maatstaf voor de prestaties waartoe de nieuwe Nissan in staat moet zijn. De twee merken ruziën bij tijd en wijle over wie de snelste tijd neerzet op de Nürburgring. De huidige GT-R was indertijd geijkt op de Porsche 911 Turbo.