Alles over de Nissan Pixo

Geen reacties

Nissan onthulde vorig jaar de Pixo op de Autosalon van Parijs en nu nadert eindelijk de marktintroductie. Een goed moment om meer informatie over de stadsauto naar buiten te brengen.

Nissan geeft alle informatie vrij over de nieuwe Pixo, behalve het belangrijkste: de prijs. De Pixo is technisch en optisch bijna identiek aan de Suzuki Alto en daarvan weten we de prijs al wel, de Nissan zal daar niet ver vandaan zitten. Wij zetten in op een prijs vanaf zo’n 8.300 euro.

Standaard heeft de Pixo, net als de Alto, vijf deuren en een 1.0 driecilinder benzinemotor met 68 pk. In combinatie met handgeschakelde vijfversnellingsbak noteert de Pixo een brandstofverbruik van 4,4 l/100 km. Dat is goed voor energielabel A en de auto valt in de veertien procent bijtellingschaal. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 103 g/km. In combinatie met een viertrapsautomaat heeft de Pixo een energielabel B. Voor de liefhebbers nog even de prestaties: 0 tot 100 in 14 seconden en een topsnelheid van 155 km/u. In combinatie met automaat doet de Pixo 17 seconden over het sprintje en bereikt ‘ie bij 150 z’n topsnelheid.

De stadsauto is slechts 3,56 m lang en 1,60 m breed en weegt 855 kg. In de bagageruimte past een bescheiden 129 l, dat is uit te breiden tot 367 l. De Pixo komt in slechts twee uitrustingsniveaus, Visia en Acenta. Nissan zegt dat de Pixo is ‘ontworpen als gimmickvrije zone’, met andere woorden: stel je van de uitrusting niet te veel voor. Standaard krijgt de Pixo ABS, stuurbekrachtiging en twee airbags mee. De Acenta voegt hier zaken als centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, radio/cd-speler, elektrisch bedienbare ruiten en zij-airbags aan toe.