Porsche blijft Nissan beschuldigen van vals spelen

Geen reacties

Porsche heeft de nieuwe 911 GT3 over de Duitse Nurburgring gejaagd en komt tot een rondetijd van 7:40. Dat is flink langzamer dan de Nissan GT-R, die onlangs een tijd van 7:27.56 liet noteren. Dat zit de Duitsers dwars.

Porsche zegt dat Nissan vals speelt en dat een standaard GT-R ‘nooit sneller dan in 7:54’ de Ring kan ronden. Het merk baseert die uitspraak op eigen testen en het feit dat de vernieuwde 911 GT3 niet verder komt dan een rondetijd van 7:40.

Het merk meldt er ook nog bij dat de GT3 sneller is dan een Ferrari F430 Scuderia. De testrijder reed dezelfde dag met de Italiaanse sportwagen en kwam tot een tijd van 7:45. Een blik op de lijst met ronderecords leert echter dat de Scuderia met een andere bestuurder het Duitse circuit al eens in 7:39 rondde. In beide gevallen was het droog.

Porsche zegt dat de 911 GT3 nog twee seconden sneller had kunnen zijn als er minder verkeer op de baan was geweest. Zelfs dan komt de Duitse sportauto niet in de buurt van de Nissan GT-R en dat zit ze dwars in Stuttgart. Eerder al uitte het merk beschuldigingen naar Nissan, zo zou de test-GT-R niet op standaard banden staan en meer vermogen hebben. Nissan is zich van geen kwaad bewust en de GT-R blijft, totdat het tegendeel bewezen is, sneller dan de GT3.