Renault-Nissan helpt Nederlandse overheid

Geen reacties

Nederland wil een voortrekkersrol spelen in elektrische mobiliteit en Renault-Nissan gaat ons land daarbij helpen. Vandaag zijn de definitieve plannen bekend gemaakt waarin overheid en bedrijven gaan samenwerken om de uitrol van elektrische auto’s te versnellen.

De Nederlandse overheid heeft Renault-Nissan gevraagd om te participeren in de plannen. Het concern gaat meewerken aan de uitrol van elektrische mobiliteit in Nederland. Het Frans-Japanse bedrijf is daarmee naar eigen zeggen frontrunner op het gebied van elektrische auto’s in Nederland.

Dat past mooi bij de doelstelling om marktleider te worden in het elektrische segment. Volgend jaar komt de eerste elektrische Renault op de markt. Verkeersminister Camiel Eurlings is blij met de medewerking: “Ik waardeer de belangstelling van de alliantie Renault-Nissan in Nederland als potentiële testmarkt van elektrische voertuigen”

Gisteren werd al bekend dat Nederland 65 miljoen euro gaat investeren in onderzoek en praktijktesten van elektrische auto’s. Ook de voorgestelde fiscale voordelen voor auto’s zonder CO2-uitstoot worden uit dit potje betaald. Zo krijgen bedrijven tot 8.000 euro subsidie als ze een elektrische auto aanschaffen. Daarnaast gaat de overheid investeren in ‘vergroening’ van het eigen wagenpark.