Renault-Nissan: vier batterijfabrieken in Europa

Geen reacties

Renault-Nissan wil vier batterijfabrieken in Europa gaan bouwen. Het is een van de belangrijkste onderdelen van de doelstelling om marktleider op het gebied van elektrische auto’s te worden. Zowel Nissan als Renault komt in 2011 met een elektrische auto op de markt.

Automotive News meldt dat Renault-Nissan de komende jaren vier batterijfabrieken in Europa wil bouwen. Hier moeten lithium-ion accu’s voor elektrische auto’s worden geproduceerd. Vorige maand opende Nissan zo’n fabriek in Japan en vanaf 2010 produceert het merk batterijen in de Verenigde Staten.

Waar de fabrieken moeten komen is nog niet helemaal duidelijk maar het concern wil faciliteiten zo dicht mogelijk bij de bestaande fabrieken bouwen. Dat betekent dat Frankrijk, Spanje en Engeland een goede kans maken als productieland.

Renault-Nissan wil marktleider worden op het gebied van elektrische auto’s en test op dit moment uitvoerig met verschillende soorten voertuigen. In 2011 moet het zover zijn: dan komt zowel de eerste elektrische Renault als Nissan op de markt. De accu’s voor die modellen worden waarschijnlijk in Japan geproduceerd.