Nissan Qashqai+2 goedkoper door nieuwe motoren

Geen reacties

Twee motoren uit de gangbare Nissan Qashqai zijn nu ook beschikbaar voor de Qashqai+2. Het gaat om een instap benzine- en dieselmotor. Met deze motoren gaat de vanaf-prijs van de Qashqai+2 omlaag.

Sinds oktober verkopen de Nissan-dealers niet alleen de populaire cross-over Qashqai, maar ook de Qashqai+2 die zeven zitplaatsen biedt. Momenteel is deze alleen maar te krijgen met tweeliter benzine- of dieselmotor. Daar komt verandering in. Kleine motoren uit de vijfzits Qashqai zijn vanaf januari ook verkrijgbaar voor de verlengde cross-over.

De ‘nieuwe’ benzinemotor is een 1,6 liter viercilinder. Deze levert 115 paarden aan kracht, waarmee je in 12,9 sec vanuit stilstand tot 100 km/u kunt accelereren. De CO2-uitstoot van deze krachtbron is 165 g/km. De dieselmotor die erbij komt is een 1.5 dCi. Deze bereikt een vermogen van 103 pk en 240 Nm koppel bij 2.000 tpm. De emissie van deze motor is 149 g/km CO2.

De twee instapversies van de Nissan Qashqai+2 zijn per direct te bestellen. Ze worden in januari geleverd. Omdat ze met lichtere motoren zijn uitgevoerd zullen de instapversies goedkoper zijn dan de tweeliter versies. De 1.6 benzine-uitvoering is er vanaf 27.800 euro, de 1.5 diesel vanaf 32.200 euro.