Nissan GT-R SpecV: Japanse straatracer

Geen reacties

Nissan onthult de GT-R SpecV, de extra lichte uitvoering van de toch al spectaculaire GT-R. Het slechte nieuws is dat deze ‘straatracer’ voorlopig niet naar Europa komt.

Nissan kondigde maanden geleden de komst van de SpecV al aan en nu is ‘ie er dan eindelijk, een jaar na de introductie van de GT-R. De SpecV heeft een grille van carbonfiber en een speciale achterspoiler die van hetzelfde materiaal is vervaardigd.

Ook in het interieur vinden we het lichtgewicht spul veelvuldig terug. De speciale Recaro kuipstoelen zijn ervan gemaakt en ook op het dashboard zien we carbon-delen. Het verwijderen van de achterbank levert gewichtsbesparing op en de speciale racewielen doen ook nog een duit in het zakje. In totaal is de SpecV 60 kg lichter dan de ‘gewone’ GT-R.

De remmen zijn vervaardigd uit carbon en de schijven zijn keramisch. Het hoogwaardige uitlaatsysteem is gedeeltelijk gemaakt van titanium. Onder de kap ligt de bekende 3.8 V6 met twee turbo’s die met een druk op de ‘high gear boast control’ een korte tijd extra koppel levert. Aan het vermogen is niet gesleuteld, dat is en blijft 485 pk. Voorlopig zijn er zeven Japanse dealers geselecteerd die de SpecV mogen verkopen. Ondertussen blijven we hopen dat Nissan de ultieme GT-R ook naar Nederland haalt, op termijn.