Nissan schrapt 1.200 banen in Engeland

Geen reacties

In de grootste autofabriek van Engeland verdwijnen 1.200 banen. De Nissan productiefaciliteit in Sunderland sluit productielijnen en draait minder shifts als gevolg van de teruggelopen vraag naar auto’s.

Nissan schrapt in de Sunderland-fabriek 1.200 van de 3.800 banen. De fabriekmedewerkers komen op straat te staan vanwege de ingezakte vraag naar Nissan-modellen. Hiervan zijn 400 tijdelijke arbeiders, die hun contract niet verlengd zien worden.

Nissan sluit in ieder geval tot eind maart een paar productielijnen, ook schrapt het merk enkele productieshifts. Vanaf april wordt de productie weer geleidelijk opgevoerd, afhankelijk van de vraag die er op dat moment is.

De fabriek in Sunderland is de grootste autoproductiefaciliteit van Engeland en produceert jaarlijks 350.000 voertuigen. Op dit moment rollen hier de Nissan Qashqai en Micra van de band maar eind 2010 wordt de productie van die laatste verplaatst naar India. In plaats daarvan gaan de Britten een compact SUV-achtig model produceren.