Nissan Qazan: kleine cross-over in de maak

Geen reacties

Compacte cross-overs doen het redelijk goed op de automarkt. Nissan, reeds succesvol met de Qashqai, komt met een kleiner exemplaar die waarschijnlijk Qazan gaat heten.

De populaire cross-over markt wordt al gauw uitgebreid met enkele nieuwe, compacte modellen als de Kia Soul en Toyota Urban Cruiser. Vooral eerstgenoemde is een opvallende verschijning met een behoorlijk hoekig uiterlijk. Afgaand op bijgaande schets wil ook Nissan een graantje meepikken in dit segment.

De schets geeft (niet meer dan) een eerste indruk van een compacte cross-over, die onder de populaire Nissan Qashqai gepositioneerd wordt. De Nissan Qazan, zoals het voertuig waarschijnlijk gaat heten, heeft net als de Kia Soul een uitgesproken, hoekig voorkomen. Het lijkt te gaan om een driedeurs auto, hoewel ook geruchten rondzingen over een vijfdeursversie.

Het ontwerp is inmiddels zover dat de Qazan als conceptcar te zien zal zijn op de Autosalon van Genève, begin maart aanstaande. Dan zal de fabrikant details verstrekken over deze nieuwe urban cross-over. Waarschijnlijk gaat de Qazan al eind dit jaar in productie. Dat gebeurt in de Nissan-fabriek in Sunderland, Groot-Brittannië.