Nissan zet in op crossovers en MPV’s

Geen reacties

Nissan onthult op de aankomende Autosalon van Genève een hele reeks nieuwe modellen voor Europa. Het belangrijkste nieuws: Nissan komt met een Citroën Berlingo-concurrent.

Nissan onthult op de Autosalon van Genève de personenuitvoering van de toekomstige bedrijfsauto NV200. Volgens Nissan een ‘praktische familieauto’ met schuifdeuren, drie zitrijen die plaats bieden aan zeven personen, schuifdeuren en een gemakkelijke instap. Het merk geeft binnenkort de eerste foto’s vrij van de Berlingo-concurrent.

Een auto waarvan al wel bekend is hoe ‘ie er uitziet is de Cube, die Nissan in zijn nieuwe gedaante naar Europa haalt. Het oude model was alleen in Japan leverbaar. De Cube komt met twee motoren, een 106 pk sterke 1.5 diesel en een 1.6 benzinemotor met 111 pk. Op de Autosalon van Genève maakt de apart gelijnde mini-MPV zijn Europese debuut.

Vorige week berichtten we je al over de komst van de Qazana, een compacte crossover die onder de Qashqai gaat opereren. In Genève staat de conceptcar, volgend jaar volgt de productieversie. In de categorie ‘kleine nieuwtjes’ presenteert Nissan op de Autosalon in de Zwitserse stad een speciale zelfherstellende lak voor de X-Trail. De Scratch Shield Paint herstelt krassen die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld steenslag.