Teaser Nissan Qazana conceptcar

Geen reacties

Nissan geeft de tweede teaser vrij van de Qazana conceptcar, eerder al verblijdde het merk ons met een vage schets. Niet dat we nu veel wijzer zijn geworden, elke vorm van toelichting ontbreekt.

De conceptcar die Nissan in Genève presenteert staat nog ver van de productieversie af. De teaser laat een futuristische auto zien, de mistlampen overtreffen de koplampen qua formaat ruimschoots. Leuk voor de show maar de uiteindelijke versie krijgt veel normalere proporties.

Het duurt dan ook nog even voordat de Qazana op de markt komt. De auto wordt gepositioneerd onder de Qashqai en gaat de concurrentie aan met modellen als de Toyota Urban Cruiser en Suzuki SX4, compacte crossovers dus.

De conceptauto die op de Autosalon van Genève staat is waarschijnlijk een driedeurs, in tegenstelling tot de uiteindelijke versie die vijf deuren krijgt. De auto staat op het onderstel van de nieuwe Micra, die in 2010 op de markt komt. Waarschijnlijk stuurt Nissan de komende weken nog meer plaagplaatjes de wereld in, totdat we op de Autosalon van Genève eindelijk het hele resultaat kunnen bekijken.