Nissan Note prijzen bekend

Geen reacties

Het duurde even, maar vanaf heden is de vernieuwde Nissan Note te bestellen. De prijzen beginnen bij 16.175 euro. Er zijn vier uitrustingsniveau’s, waarvan een met speciale aandacht voor veiligheid.

Vorig jaar onderging de compacte Nissan Note een kleine facelift. Nadat de aangepaste Note op de Autosalon van Parijs 2008 was tentoongesteld, werd de lancering een tijdje uitgesteld. Nu is het dan zover, vanaf heden is de vernieuwde Note te bestellen.

De voorzijde is opnieuw ontworpen met een andere bumper, grille en koplampen. Ook de achterlichten en velgen zijn aangepast. Aan de binnenzijde heeft Nissan andere materialen toegepast om de kwaliteit van het interieur te verbeteren. Ook zijn nieuwe kleurstellingen verkrijgbaar. De auto komt met een Flexiboard-systeem om de bagageruimte in tweeën te delen. De nieuwe Note zou comfortabeler moeten zijn door een betere afstelling van het onderstel.

De vanafprijs is 16.175 euro (inclusief BTW en BPM) voor de Note met 1,4 liter benzinemotor (88 pk). De uitvoering met grotere 1.6-motor (110 pk) kost 18.975 euro. Deze kan worden voorzien van een automatische transmissie, maar daarvoor moet wel een (onbekende) meerprijs worden betaald. De 1.5 dCi-diesel Note begint bij 22.960 euro. Hij is standaard voorzien van roetfilter. De 1.4-uitvoering heeft een CO2-uitstoot van 139 g/km, waardoor hij als leaseauto in de bijtellingsklasse van 20 procent valt.

In de gefacelifte Note debuteert het nieuwe audio- en navigatiesysteem Nissan Connect. Het heeft een aanraakscherm dat is gekoppeld aan een radio/cd/mp3-speler. Naast de basisuitrusting verschijnt de Note als de completer uitgeruste Life+ (vanaf 17.975 euro), de luxueuze Tekna en als Acenta. Bij laatstgenoemde uitrusting is speciale aandacht besteed aan veiligheid. Deze versie heeft onder meer ESP, ‘window airbags’ en actieve hoofdsteunen voorin. Of deze voorzieningen de voorheen niet al te beste crashscores bij EuroNCAP verbeteren is onbekend.