Nissan weerspreekt beschuldiging Porsche

Geen reacties

In een gesprek met het Australische Drive ontkent Nissan de beschuldigingen van Porsche over de topsnelheid van de Nissan GT-R op de Nürburgring. Hoewel de top van Nissan diep verontwaardigd is gaat het bedrijf er geen punt van maken.

Vorige week kwam naar buiten dat Porsche de Japanse autobouwer beschuldigde van oplichting. De geclaimde tijd die de Nissan GT-R over de bijna 21 km van de Nürburgring zou doen, 7:29 min, zou niet mogelijk zijn met een normale productieauto. Fabrikant Porsche, wiens eigen Carrera GT door Nissans snelle duivel was verslagen, had namelijk een Nissan GT-R uit de Verenigde Staten over laten komen om de rondetijd zelf uit te testen. Hun niet bij name genoemde testrijder lukte het niet de tijd van 7:29 te halen, zijn toptijd in de GT-R was 7:54 min. Een verschil van liefst 25 seconden.

Porsche concludeert dat Nissan niet heeft getest met een normale productieauto. “Wat we ons kunnen voorstellen is dat Nissan andere banden heeft gebruikt”, aldus August Achleitner, productchef van de Porsche 911. Om haar punt te onderstrepen reed Porsche de Nürburgring onder dezelfde omstandigheden nog eens met haar eigen wagens. Ook die bleven onder de tijd van de Nissan GT-R: De GT2 cirkelde in 7:38 min en de 997 Turbo in 7:54 min.

Woordvoerder Neil Reeve van Nissan geeft aan dat de directie diep verontwaardigd is over de beschuldigingen. Porsche heeft weliswaar gereden met andere banden (Bridgestone) dan Nissan (Goodyear/Dunlop), maar beide behoren tot het normale assortiment straatbanden dat voor de GT-R te koop is. Het zijn geen (semi-)racebanden, zoals Porsche insinueert. Gevraagd naar de reden van het tijdsverschil zegt Reeve diplomatiek dat dat aan Porsche is. Reeve impliceert natuurlijk dat de Porsche testrijder minder goed is dan die van Nissan.

De Japanse firma houdt vol dat hun rijder Tochio Suzuki duizenden rondjes op het circuit heeft afgelegd in een productie-GT-R en dat zijn snelste tijd 7:29 min is. “In onze Europese ervaringen heeft de GT-R de 911 Turbo in verschillende tests minimaal geëvenaard, zo niet verslagen.” Nissan wil de onenigheid echter niet uit de hand laten lopen. Reeve: “Het vleit ons dat Porsche een GT-R heeft gekocht en naar Duitsland heeft gevlogen. Dat ze hem uit willen proberen is toch een soort van erkenning.”