Definitieve prijs Nissan Murano

Geen reacties

Bij de introductie van de vernieuwde Nissan Murano beloofde het Japanse merk dat de prijs van de auto ‘ondanks de rijkere uitrusting niet of nauwelijks hoger’ zou komen te liggen dan die van zijn voorganger. Dat klopt niet. De Murano is zelfs vierduizend euro goedkoper geworden.

De vorige generatie van de Nissan Murano kostte ruim 69.000 euro. Het nieuwe model is er al vanaf 65.000 euro. Er is maar één uitrustingsniveau, maar deze is dan ook van nog meer gemakken voorzien. Zo beschikt de Murano voortaan standaard over een zonnedak dat over vrijwel de hele lengte van de auto loopt. Nieuw is ook de elektrische bediening voor de achterklep. De rugleuningen zijn praktischer in te klappen en in de zijspiegel is een camera gemonteerd om objecten in de dode hoek te signaleren.

De nieuwe Murano is bovendien de eerste Nissan voor de Europese markt met ‘Scratch Shield Paint’. Deze speciale lak heeft een zelfherstellende beschermlaag die de onderliggende laklaag beschermt tegen kleine beschadigen. Kopers kunnen overigens kiezen uit drie nieuwe lakkleuren, wat het totaal op zeven brengt.

De Nissan Murano is uitgerust met een nieuwe versie van de 3,5-liter 24-kleps V6 krachtbron. Het vermogen is toegenomen van 234 pk tot 255 pk. Het maximumkoppel is verhoogd van 318 Nm naar 334 Nm. Het gemiddelde verbruik is daarentegen teruggebracht tot 10,9 liter per 100 kilometer. Daarbij speelt de soepeler schakelende X-tronic CVT transmissie een belangrijke rol.