Nissan 370Z onthuld

Geen reacties

Dít zijn de eerste plaatjes van de nieuwe Nissan 370Z, de opvolger van de 350Z. Nissan geeft alleen beeld vrij, op de technische informatie moeten we helaas nog een paar weken wachten.

De Nissan 370Z maakt zijn debuut op de Autoshow van Los Angeles op 19 november. Vooruitlopend daarop geeft Nissan alvast de eerste foto’s vrij van de nieuwe coupé. Wat meteen opvalt is de extreme vorm van de koplampen, waar een soort golfje in zit. De grille vertoont gelijkenis met die van de GT-R terwijl de achterzijde in de verte aan een Porsche doet denken.

Onder kap ligt een 3.7 V6. Hetzelfde blok gebruikt Infiniti in de G37, die vanaf januari in Nederland te koop is. Daar levert de V6 320 pk maar voor de Z komt daar waarschijnlijk nog een schepje bovenop, reken op zo’n 335 pk. Dat is ruim 20 pk meer dan de 3,5 liter in de huidige Z levert.

Het dashboard vertoont veel overeenkomst met dat in de G37 en dat is bepaald geen straf. Voor de verdere informatie moeten we nog even geduld hebben, de komende weken komt Nissan met de technische gegevens naar buiten. In de eerste helft van 2009 moet de 370Z in de showroom staan.